Fabiatou Motorbikes

Friday, July 11, 2008

BMW S1000 RR Superbike

Η BMW Motorrad Motorsport βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ruben Xaus, ο οποίος θα οδηγήσει την ολοκαίνουρια BMW S1000 RR στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) το 2009. Το συμβόλαιο μεταξύ της BMW Motorrad Motorsport και του Ruben θα έχει διάρκεια δύο χρόνια και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή της BMW Motorrad Motorsport στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Superbike. Ο Ruben γεννήθηκε στο Sant Cugat des Valles, στην Καταλονία της Ισπανίας, και σήμερα ζει στην Ανδόρρα μαζί με τη σύζυγό του Mariona και την κόρη του Julia. Συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα WSBK από το 1998 και έχει ανέβει 34 φορές στο βάθρο, από τις οποίες τις 10 ως νικητής.

Peter Mueller (Executive Vice President Development & Model Lines)

Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι θα λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2009, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τη συμμετοχή μας αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον για τη μοτοσικλέτα και τους αναβάτες μας. Ήδη, όλοι γνωρίζουν κάποια πράγματα για τη νέα μας μοτοσικλέτα S1000 RR, και σήμερα μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα ενός από τους αναβάτες που θα είναι μαζί μας σ' αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια του χρόνου.

Ο Ruben είναι ένας δυνατός και μαχητικός αναβάτης, γεμάτος ενθουσιασμό και πάθος για τους αγώνες. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία μας και μαζί είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πρόκληση.

Γνωρίζουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike είναι μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική σειρά αγώνων, αλλά δεν συμμετέχουμε μόνο και μόνο για μια θέση στην κατάταξη: συμμετέχουμε επειδή θέλουμε να κερδίσουμε! Ασφαλώς, κάνουμε το ξεκίνημά μας με μια ολοκαίνουρια μοτοσικλέτα αλλά, σε συνεργασία με τον Ruben, πιστεύουμε ότι μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο πολύ γρήγορα και ίσως στην πορεία να εκπλήξουμε μερικούς.

Ruben Xaus
Όταν γνώρισα τα παιδιά της BMW, εντυπωσιάστηκα πολύ από τη δέσμευσή τους, το πάθος τους για τους αγώνες και τις ιδέες τους για το μέλλον. Συζητήσαμε σχετικά με την πορεία του "σχεδίου WSBK" και συνειδητοποίησα αμέσως ότι ήθελα να είμαι κι εγώ μέρος του.

Δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να ξεκινήσεις ένα εντελώς καινούριο project από το μηδέν, αλλά περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία αυτή την πρόκληση. Παρόλο που η οδήγηση μιας νέας μοτοσικλέτας είναι δύσκολη, πιστεύω ότι η BMW θα μου δώσει μια καλή μοτοσικλέτα και σημαντική υποστήριξη, κι αυτό είναι το μόνο που ζητώ.

BMW